MENU
E-MAIL
Send os en e-mail
69 13 63 36
Åbner kl 10

365 dages returret

Byt dine spil når du har lyst

Dag til dag levering

Ved bestilling før kl 15

Billig levering

Fra kun 29 DKK

PEEP- Er vi virkelig sådan?

 

Sjovt nyt spil afslører vi danskeres hemmeligheder og vaner!

 

Del artiklen

           

 

 

 Korte facts

 

    2+ deltagere
  fra 15 år
  ca. 30 min pr. spil

 

 

 Karakter

 

Hvor mange danskere har sendt SMS’er, mens de kører i bil?
Hvor mange danskere foretrækker en partner, der er ældre end dem selv?
Hvor mange danskere kan huske, hvem de kyssede første gang?

 

Disse svar og mange, mange flere kan man finde i spillet PEEP – Er vi virkelig sådan? – et nyt spil fra danske Game Inventors, der blandt andet står bag de meget succesfulde EGO-spil. Og selv om PEEP er noget ganske andet end EGO, så kan man alligevel godt fornemme, at PEEP er et spil i samme ”familie”.

 

Selve æsken og udstyret indeni ser meget indbydende og retro-agtigt ud og omdrejningspunktet i PEEP er som i EGO, at man gætter på nogle svar – i dette tilfælde nogle procentintervaller – som så ofte bliver indledningen til en mere eller mindre interessant diskussion blandt deltagerne rundt om bordet.  

 

PEEP er dog som udgangspunkt langt mindre personligt end EGO. I PEEP skal man nemlig ikke vælge imellem forskellige dilemmaer, men i stedet skal alle samtidig gætte på, hvad den brede danske befolkning har svaret på forskellige spørgsmål om deres bedrifter, holdninger og formåen generelt. Svarene bygger ifølge producenten på over 100.000 besvarelser fra almindelige danskere i alderen 15-75 år og skulle derfor give et nogenlunde rimeligt billede af, hvad vi danskere egentlig er for nogle størrelser.

Og lad det være sagt med det samme. Alene procent-svarene kan gøre PEEP til en interessant oplevelse, for man kan godt nok blive overrasket indimellem! Det vil være ufint at afsløre for meget af indholdet i spillet her, men man kan blive nærmest chokeret over, hvor mange danskere, der eksempelvis ”har oplevet mobning på arbejdspladsen” eller ”har prøvet at ryge hash”? Altså med mindre, man netop tilhører den gruppe af danskere, der kan svare ”ja” til spørgsmålet. Så er det måske ikke helt så overraskende og netop her opstår så de mulige interessante diskussioner, fordi vi mennesker hver især har en forskellig opfattelse af, hvordan vi og vores venner egentlig er.

 

Der er 5 forskellige procentintervaller i PEEP og man skiftes til at læse et spørgsmål op. Herefter skal alle deltagerne forsøge at gætte, hvor mange procent, der har svaret ”ja” til det læste spørgsmål. Til brug for dette har man 5 brikker på hånden, hvor der er trykt forskellige procentintervaller. Alle kan placere en eller to brikker foran sig og der svares skjult med den blanke bagside opad, så de andre deltagere ikke kan se, hvad man gætter på. Kan man gætte rigtigt med kun EN brik, må man rykke to felter frem på pladen. Gætter man rigtigt med 2 brikker, så må man kun rykke et felt frem. Man kan med andre ord gardere sig en smule, men man kan også satse på, at man kan gætte svaret med kun en brik og dermed komme længere frem på pladen. Det er op til den enkelte deltager. Rammer man slet ikke det korrekte interval, så bliver man naturligt nok stående, hvor man står. Første deltager rundt om pladen er vinderen af spillet.

Reglerne i PEEP er meget simple og det tager ingen tid at sætte sig ind i spillet. I virkeligheden er det dog ikke selve spillet, der er det sjoveste. I virkeligheden er det mere de indimellem overraskende udbrud og efterfølgende snakke over spillet, der gør PEEP til et spil, der absolut er værd at spille. Den store fordel ved PEEP er, at alle kan være med. Heldigvis bestemmer man selv, hvor meget man vil afsløre om sig selv og sine egne oplevelser, hvilket i visse sammenhænge kan være befriende.

 

Den samlede konklusion er, at PEEP er et interessant og afslørende spil, som danner basis for en masse god snak og diskussioner om nogle emner, som måske

ikke naturligt kommer op til overfladen under par-middagen eller hyggeaftenen. Samtidig dyster man naturligvis også for at komme først i mål og vinde spillet!

Og det er vel netop disse værdier, som et godt brætspil indeholder?

 

 

Køb spillet her


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Din garanti


  Sortiment
  Navigation