MENU
E-MAIL
Send os en e-mail
70 60 33 53
Åbner kl 9:00

365 dages returret

Byt dine spil når du har lyst

1-2 dages levering

Ved bestilling før kl 15

Gratis levering 

Ved køb over 900,-

Scrabble

#MA-967-1120
Værd at vide
antal spillere2 - 4 spillere
sprogDansk
alder10+
spilletidOp til 60 minutter
231,00 DKK
Spar 34%  ift. Vejl. Pris.

På lager

Det altid populære ordspil hitter stadig • Det klassiske og populære ordspil holder stadig
 • Læg bogstavsbrikkerne og få ordene til at hænge sammen
 • Sørg for at ramme bonusfelterne for at få så mange point som muligt

Scrabble er det velkendte og populære brætspil, hvor man lægger bogstavsbrikker i forlængelse af hinanden for at danne ord og få point. Man starter med at trække syv brikker tilfældigt og holder dem hemmelige for modstanderen. Spilleren der har trukket det bogstav, der kommer tidligst i alfabetet må starte.

 

Man skal starte i midten af spillepladen og man må kun bruge danske ord, der kan findes i en retskrivningsordbog. Det betyder ingen navneord, forkortelser eller ord med bindestreg og apostrof. Når man bygger videre på et ord, må der ikke opstå uregelmæssige ord. Når du har lavet et ord, må du trække, så du har syv bogstaver igen.

 

På din tur har du også mulighed for at lægge bogstaver tilbage, for så at tage nogle nye bogstaver. Det kan også være at man bliver nødt til at melde pas. Et spil scrabble slutter, når alle spillere har meldt pas to gange. Ellers slutter Scrabble som regel, når der ikke er flere bogstavsbrikker tilbage.

 

Scrabble blev udgivet første gang i 1949 og siden hen er reglerne blevet revideret et par gange og spillet har snart taget rigtig mange forskellige fromer. Der er kommet rejse- og juniorudgaver og Scrabble har fungeret som inspiration for den populære spil-app Wordfeud. 

 

Antal: 2-4

Alder: 10+

Spilletid: 30+ min.

 

Scrabble brætspillet er et skønt spil for hele familien. Udviklet af Hasbro, og kendt over hele verden under forskellige navne.

 

Scrabble spilleregler
Reglerne er ret simple. Alle starter med at tage 7 bogstavbrikker op på deres brik-holder, og så handler det ellers om at få lagt så mange brikker som muligt hver gang det er ens tur.

 

Når man starter Scrabble spillet, sker det ved at alle trækker et bogstav ind, og den der trækker det “laveste” bogstav starter. Dvs. A er lavere end B, C osv.

 

Hver gang det er din tur kan du vælge at lægge brikker ned og skrive et eller flere ord, men du kan også vælge at skifte alle dine bogstaver ud med nye, hvis du tænker det er en bedre ide. Du kan også melde pas, og hvis alle melder pas i to runder slutter spillet der.

 

Når du er færdig med din tur trækker du ind så du altid har 7 bogstaver på din Scrabble spil-holder.

 

Det første ord der lægges ned skal dække midten af pladen, hvor der point tæller dobbelt. Derefter skal der altid bygges videre på de ord som allerede findes. Dvs. spil kan blive til spilleplade, og bræt kan blive til reb, hvor “b” genbruges på det andet led.

 

Forkortelser, egenavne, bindestreg og ord udenfor dansk retstavning kan ikke bruges.

 

Spillepladen har felter med bonus point.
Der er nogle felter i Scrabble spillet, som giver bonus point. Der er nogle som giver et bogstav flere point, og der er nogle felter som ganger flere point på hele ordet! Derfor skal man tænke sig godt om hvor man bruger sine bogstavbrikker.


Hvem vinder spillet?
For hver runde noteres hvor mange point man lægger ned. Lægger man alle 7 brikker får man en bonus på 50 point! Spillet er slut når der ikke er flere brikker at trække ind SAMTIDIG med at en person har tømt sin spil-bakke. Eller når ingen kan noget længere.


Andre spil i samme genre


  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Din garanti


    Sortiment
    Navigation