MENU
E-MAIL
Send os en e-mail
42 60 69 45
Åbner kl 10

365 dages returret

Byt dine spil når du har lyst

1-2 dages levering

Ved bestilling før kl 15

Billig levering

Fra kun 29 DKK

365 dages returret

Byt dine spil når du har lyst

Produktkategorier


Filtre  

Risk

Risk er en vaskeægte klassiker indenfor brætspil. Man kan bedst beskrive spillet, som et strategisk spil i den lettere genre. Plottet i spillet er ganske enkelt: Du skal erobre Verden - eller som minimum en del af den.

Risk er faktisk et fransk spil og det er opfundet af Albert Lamorisse – et navn som i virkeligheden klinger indenfor en helt anden verden end spilverdenen. Lamorisse var nemlig en yderst kompetent og talentfuld filminstruktør, som især blev kendt for sine kortfilm. I 1956 vandt han således både De Gyldne Palmer og en Oscar for sine bedrifter indenfor filmens verden.

Ud over film havde franskmanden dog også en anden interesse, nemlig brætspil. Samtidig var han også meget fascineret af krigsførelse og strategien bag og han fulgte indgående med i, hvad der foregik i de relativt nye forsvarsalliancer NATO og Warszawa Pagten, der jo slog en jernkile ind imellem øst og vest med USA og Vesteuropa på den ene side og Sovjetunionen og Østeuropa på den anden. Det var kombinationen af disse interesser, der satte gang i tankerne til brætspillet Risk i gang – eller rettere La Conquête du Monde (Erobringen af verden), som var den titel, Lamorisse gav sit færdige spil, der lå klar i 1957.

I virkeligheden er der ikke ændret mange ting på den version af Risk, som Lamorisse udtænkte og den version, vi kender i dag. Risk er og bliver et simpelt militærspil, hvor missionen som udgangspunkt er, at opnå en eller anden magtposition over de øvrige deltagere. Der er dog flere forskellige måder, at vinde spillet på og fra start får man sin mission, der ikke nødvendigvis går ud på, at udradere alt og alle. Den kan eksempeltvis handle om, at man skal erobre nogle bestemte kontinenter eller udslette én bestemt modstander. Når missionen står klart, så handler det i resten af spillet om, at arbejde frem mod målet, men helst uden at modstanderne lugter lunten og regner din mission ud. Risk er turbaseret og hver gang, man har tur, kan man vælge enten at opruste eller gå i krig. Hvis man vælger at opruste, så er antallet af områder, som man besidder af gørende for, hvor mange arméer, man kan blive tildelt. Vælger man i stedet at angribe, så kan et succesfuldt angreb give en nogle kort på hånden, som man senere i spillet kan veksle til nye tropper. Kort fortalt, så er det lidt op til ens eget temperament og magtposition i selve spillet, hvordan man vælger at agere.

Det er uden tvivl det taktiske spil imellem deltagerne, der gør Risk til en sikker vinder. Det er nemlig meget medrivende og samtidig har man hele tiden muligheden for at overraske modstanderne ved at gennemføre en mission, de slet ikke havde regnet ud – og dermed vinde spillet for næsen af dem. Det er nemlig altid en fornøjelse, ligesom det kan være det modsatte, når man selv bliver ramt.

Risk blev hurtigt en stor succes under den kolde krig og i dag er spillet udbredt i hele Verden og oversat til et utal af sprog. Rettighederne til spillet ejes i dag af Hasbro og legetøjsgiganten udgiver spillet i flere forskellige versioner, som eksempelvis Risk op til fem deltagere og Risk Balance of Power. Du finder flere forskellige udgaver hos SpilCompagniet. 

Brætspillets franske opfinder nåede desværre ikke at blive så gammel, så han har ikke en finger med i spillet i de nyere versioner. Allerede som 48-årig styrtede Albert Lamorisse nemlig ned med en helikopter under indspilningen af en film i Iran og blev dræbt. Han efterlod sig en hustru og tre børn, som i dag – blandt andet – lever af de royalties, som salget af Risk hvert år genererer.


Risk
RISK - Strategi, erobring og sejr.

Risk Junior
Risk Junior - En ny udgave af Risk der kan spilles af hele familien!

Risk Legacy
Risk Legacy.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Din garanti


  Sortiment
  Navigation