MENU
E-MAIL
Send os en e-mail
70 60 33 53
Åbner kl 9:00

365 dages returret

Byt dine spil når du har lyst

1-2 dages levering

Ved bestilling før kl 15

Gratis levering 

Ved køb over 900,-

Produktkategorier


Filtre  

Rubiks Cube

Rubiks terning er uden tvivl Verdens mest populære terning.

Rubiks Cube eller professorterningen – som mange kalder den - blev opfundet af den ungarske billedhugger og arkitekt Erno Rubik i 1974. Rubik - som faktisk var professor - havde en passioneret interesse for geometri og kombinationer af former og materialer og det var netop denne interesse, der førte til konstruktionen af den berømte terning. 

Undervejs testede Rubik sin terning på sine studerende og venner og til professorens store overraskelse og glæde var alle begejstrede og havde svært ved og slippe den frilske terning igen. Da Erno Rubik havde set og hørt nok, satte han sin terning i produktion.

I den sidste halvdel af 1970’erne begyndte den ungarske befolkning for alvor at få øjnene op for den nyopfundne hjernevrider og i den periode begyndte der sågar at opstå grupper af dedikerede fans. Det var dog først i 1980, at det hele begyndte at tage fart. Efter Rubiks terning havde vundet en pris som Ungarns største opfindelse, vandt den nemlig efterfølgende store legetøjspriser i både Tyskland, Frankrig, England og USA.

Det hele toppede for terningen i  1981, da den fik den meget ærefulde placering som udstillingsgenstand på The New York Museum of Modern Art. Dette satte for alvor Erno Rubiks opfindelse på verdenskortet, og gjorde den kendt over hele verden.

Erno Rubik lever stadig i bedste velgående og han kunne i 2014 fejre 70-års fødselsdag. Den ungarske opfinder arbejder i dag tæt sammen med firmaet Seven Towns, hvor han er dybt engageret i at udvikle nye bræt- og puslespil. 

Selv om Rubik arbejder på nye opfindelser, så begejstrer han mytologiske professorterning stadig ude i verden. Eksempelvis holdes der mange konkurrencer verden over, hvor man forsøger at afgøre, hvem der kan løse Rubiks terning på kortest tid. Det første verdensmesterskab blev afholdt den 5. juni 1982 i Budapest, og blev vundet af Minh Thai, en vietnamesisk student fra Los Angeles. Hans tid lød på 22,95 sekunder. Danske Jess Bonde var den første til officielt at slå Minh Thais rekord ved et mesterskab. Det skete med en tid på 16,53 sekunder i semifinalen ved verdensmesterskaberne i Toronto 2003.

Den officielle verdensmester er Brendan Vallance med gennemsnitstiden 10,74 sekunder, opnået ved verdensmesterskaberne  i Düsseldorf i 2009. Den officielle verdensrekord ligger på 7,08 sekunder (Sat ved Czech Open 2008). Rekordindehaveren hedder Erik Akkersdijk og kommer fra Holland. 

Der anslåes at være solgt mere end 300 millioner Rubik Cubes igennem tiden og hos SpilCompagniet har vi mange forskellige varianter og naturligvis også terningen i den originale version.


Rubiks Cube 3x3 (professorterning)
Cube 3x3 felter

Rubiks Cube 4x4
Cube 4x4 felter

Rubiks Cube Twister
Kan du lave en stjerne eller nogle af de andre figurer.

Rubiks Family pack

Rubiks terning 5x5
Cube 5x5 felter


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Din garanti


  Sortiment
  Navigation