MENU
E-MAIL
Send os en e-mail
42 60 69 45
Åbner kl 10

365 dages returret

Byt dine spil når du har lyst

1-2 dages levering

Ved bestilling før kl 15

Billig levering

Fra kun 29 DKK

365 dages returret

Byt dine spil når du har lyst

Produktkategorier


Filtre  

Sequence

Kan man virkelig drømme sig til et succesfuldt brætspil?

Når det handler om amerikaneren Douglas Reuter, så er det klare svar: Ja, det kan man godt.

Douglas Reuter fra den amerikanske stat Minnesota er manden bag et af de nutidens mest succesfulde spil, nemlig brætspillet Sequence. Selv hævder han, at hele ideen bag spillet blev ”givet” til ham i en drøm. Det lyder fantastisk og måske også lidt underligt, men det er i hvert fald sådan, Douglas Reuter forklarer opfindelsen af det populære Sequence, som stadig er et kæmpe hit overalt i Verden og således også i Danmark.

Det var en nat i slutningen af 1970’erne, at ideen til spillet tilsyneladende blev født i Reuters slumrende hjerne. Da han vågnede, farede han straks ud af sengen og uden at spise morgenmad, gav han sig straks i kast med at skitsere sit drømte spil på papir. Resultatet blev en spilleplade med 100 almindelige spillekort – svarende til to hele kortspil  - bortset fra de fire ”knægte” - samt en stabel jetoner. I drømmen var ideen, at knægtene skulle fungere som en slags jokere og sådan endte det også, da spilopfinderen i 1980 lagde sidste hånd på sit mesterværk af et brætspil.  Knægtene fik nemlig to funktioner: Dem med kun et synligt øje blev brugt til at fjerne en af modstanderens brikker, mens knægtene med to synlige øjne var rene jokere, hvor man frit kunne få lov til at placere sin egen brik et hvilket som helst sted i den 10x10 kort store matrix. Alt sammen i jagten på at opnå fem jetoner på stribe – eller forhindre en modstander i at gøre det samme!

Hele ideen i Sequence er, at man fra hånden spiller kort ud, hvorefter man så kan placere en jeton på samme kort på spillepladen. Kan man opnå ”fem på stribe” enten vertikalt, horisontalt eller diagonalt, så har man opnået en ”sekvens”, som nu er låst og ikke kan røres af modstanderen.

Antallet af deltagere i spillet afgør, hvor mange sekvenser man skal lave, for at vinde.

Men tilbage til Mr. Douglas Reuter i Minneapolis, for hvem spildrømmen blev til lidt af et eventyr. Reuter arbejdede i et par år – on and off – med sit spil, indtil han endelig var sikker på, at drømmen var blevet kreeret til virkelighed. I 1981 fik han så lov til at præsentere sin spilide - som han havde givet navnet Sequence Five - for spiludgiveren Jax Limited. Hos Jax Limited blev man så ovenud begejstret for spillet, at man underskrev en langtidskontrakt med udvikleren, som gav det Minnesota-baserede firma en eksklusiv ret til at producere og udgive spillet, mens spilopfinderen sikrede sig en royalty på hvert solgt spil.  Allerede året efter kunne man finde spillet i butikkerne i USA. Dog havde man droppet ”Five” i titlen og kaldte nu bare spillet for Sequence.

Spillet blev hurtigt en stor succes på det amerikanske marked og spredte sig hastigt til andre dele af Verden.  Dette skæppede godt i kassen hos Jax Limited og gjorde også Douglas Reuter til en særdeles velhavende mand. I dag – snart 40 år senere – er Sequence stadig en salgssucces og Jax Limited har fortsat rettighederne til Reuters spil, selv om der flere gange har været juridiske slagsmål parterne imellem, fordi man ikke helt har kunnet blive enige om fordelingen af pengene. Alligevel har parterne stadig en aftale og i dag udgør Sequence omtrent 80 procent af omsætningen hos Jax Limited og hver gang, der sælges et spil et sted ude i Verden, så ryger der nogle kroner ned i lommerne på Reuter.

Og sådan kan man altså blive meget rig på noget så simpelt som en drøm.

Hos SpilCompagniet sælger vi flere udgaver af det populære spil, blandt andet et Sequence rejsespil og Sequence for Kids, som er en særlig udgave af spillet rettet mod børn.


Sequence
Sequence - Et super populært familie kortspil. Har du mon heldet og evnerne?

Sequence Cats

Sequence Deluxe

Sequence Dogs
Taktik og held på række

Sequence for Kids
Taktik og held på række

Sequence Numbers

Travel Sequence
Har du heldet og de rigtige kort, så du kan vinde?


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Din garanti


  Sortiment
  Navigation