MENU
E-MAIL
Send os en e-mail
69 13 63 36
Åbner kl 10

365 dages returret

Byt dine spil når du har lyst

Dag til dag levering

Ved bestilling før kl 15

Billig levering

Fra kun 29 DKK

Produktkategorier


Filtre  

Settlers of Catan

The Settlers of Catan - et yderst kendt brætspil, som den 56-årige Klaus Teuber kender alt til. Tyskeren er nemlig manden bag spillet, der er en af verdens bedst sælgende brætspil,

For mange danskere vil navnet måske ikke virke voldsomt bekendt, men i hjemlandet er Klaus Teuber en superstjerne på linje med de største idrætsstjerner og spildesigneren, der egentlig er uddannet tandlæge, har millioner af fans over hele verden.

Klaus Teuber er i dag en holden mand, der har tjent millioner på sine spil, der har været med til at hamre den genre af brætspilsverdenen, der er kendt som "German Games", godt fast til verdenskortet.

Nu skulle man jo tro, at Klaus Teuber, ligesom de fleste andre store brætspilsdesignere, er startet ud med små produktioner af ydmyge spil, for så senere at bygge succes op, men sådan er historien slet ikke. Allerede som 36-årig udgav Teuber sit første spil, Barbarossa, og spillet fik straks stor succes i Tyskland kulminerende med en hæder som Spiel des Jahres. Og så vidste alle i spilbranchen pludselig, hvem Herr Teuber var.

Alligevel fortsatte Klaus Teuber arbejdet i den tandklinik, som han havde arvet efter sin far. Et sted, hvor man arbejdede i tandbroer og proteser og langt, langt væk fra en verden af spil. Men Teubers kreative kræfter blev alligevel udlevet i nattetimerne, hvor han sneg sig ned i sin kælder, for at lege med sine spilidéer. Og det var i en sådan sen nattetime, at Teubers bedst kendte spil, The Settlers of Catan, blev født.


Teuber havde en idé til et spil, der skulle foregå på en uopdaget ø, hvor man så kom i land og skulle udforske det ukendte. Efterhånden skulle man så desuden bygge og udvikle et samfund ved hjælp af de naturlige ressourcer, der dukkede op, hver gang man afdækkede et nyt uopdaget terræn. Spilopfinderen har siden selv fortalt, at han faktisk følte sig mere som en opdagelsesrejsende, end en spilopfinder, da han først kom rigtigt i gang med Settlers of Catan.


Indimellem gik han så op til sin familie i stuen, og bad dem afprøve de nyeste idéer i spillet. Når det var gjort, gik han ned i kælderen igen og finpudsede detaljerne. Den proces varede i omtrent fire år, og så var spillet endelig færdigt. Tilbage var nogle terninger, en håndfuld farvede modelhuse, en bunke kort med ressource-symboler og 19 sekskantede papstykker, der skulle udforme selve øen.


Spillet blev lanceret på den store, årlige spilmesse i Essen i 1995, og på selve messen blev de 5000 spil, som var blevet produceret i 1. oplag, simpelthen revet væk i en sådan hast, at spildesigneren ikke engang nåede at beholde et eksemplar selv. Det år vandt Settlers of Catan prisen som Spiel des Jahres, og kritikerne kaldte spillet for "et sandt mesterværk". Det kunne også aflæses på salgstallene, for der røg mere end 400.000 eksemplarer af spillet over disken inden for det første år!


Siden er spillet blevet et verdensomspændende fænomen. Det er blevet oversat til mere end 30 sprog og solgt i mere end 15 millioner eksemplarer.

 

Hos Spilcompagniet kan vi også lide Settlers og tilbyder derfor en stribe produkter i serien.Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Din garanti


  Sortiment
  Navigation