HURTIG LEVERING HVER DAG
fra kun 29 DKK

HURTIG LEVERING

Daglig afsendelse , fra eget lager

E-MÆRKET

kontrolleret og godkendt!

KUNDESERVICE

på telefon +45 69 13 63 36

 Varen blev lagt i kurven

Sortiment


Skak


Måske er skak det mest kendte brætspil i verden overhovedet.

 

Skak spilles af to spillere mod hinanden. Spillet afvikles på en ternet spilleplade med i alt 64 felter. Hver deltager har 16 brikker og spiller med enten sort eller hvid farve. Mange af brikkerne har forskellig rang og forskellige evner.  Hele  missionen i spillet er, at nå frem til en situation, hvor man har mulighed for at sætte modstanderens kongebrik ”mat” – dvs. bringe modstanderens konge i en position, hvor han ikke kan flyttes nogen steder hen, uden at blive væltet af en anden brik.

 

Der er rigtig mange teorier om, hvornår skakspillet egentlig blev opfundet og der er næsten lige så mange lande, der hårdnakket hævder, at det er netop her, at spillet blev opfundet. Dog mener de fleste at kunne forlige sig med tanken om, at skak formentlig er opstået i Indien i det 6. århundrede. Spillet bar dog ikke navnet skak (hvilket i øvrigt kommer af det persiske ord ”shah”, som betyder konge), men blev derimod kaldt Chaturanga. I Kina hævder man dog stadig, at det første skakspil allerede blev opfundet her allerede i de 2. århundrede.

 

Det bliver nok svært endegyldigt at fastslå spillet oprindelsessted, men der er ingen tvivl om, at spillet stammer fra Østen og derfra spredte sig til resten af verden via de klassiske handelsveje.

 

Skat blev angiveligt ført til Europa af maurerne, da det muslimske folk etablerede sig i Spanien i starten af år 700.  

 

Europæerne tog spillet til sig og primært sydpå var man glade for spillet, hvis udbredelse dog endnu ikke var særlig stor. Spillet spredte sig dog stille og roligt op igennem Europa, som årene gik, men det gik langsomt og det var kun i bestemte kredse og ved særlige lejligheder, man spillede spillet.

 

I 1400-tallet skete der dog noget, der for alvor satte gang i udbredelsen af skak. En ukendt italiensk skakspiller fandt på at ændre på spillet, så dronningen fik langt større bevægelsesfrihed og styrke, mens  løberen nu kunne bevæge sig over flere felter. Denne regelændring betød, at et spil skak nu ikke længere behøvede at vare adskillige timer, men i stedet kunne afvikles forholdsvis hurtigt. Det betød, at interessen for spillet pludselig voksede støt og blomstrede op.      

 

På den tid var de fleste gode skakspillere italienere, men ret hurtigt blev spillet spredt nordpå til andre dele af Europa, hvor flere kastede sig over spillet og begyndte at interessere sig for det og studere det. Spillet blev efterhånden populært i de store europæiske byer og et spil, som faldt godt i middelklassens borgerlige liv.

 

Det var dog først i 1800-tallet, at man begyndte at se på skak, som en egentlig sportsgren. De første skakklubber blev stiftet i starten af århundredet, mens den første store internationale turnering blev afviklet i London i 1851. Turneringen blev vundet af tyskeren Adolf Anderssen, der uden tvivl var den stærkeste skakspiller i verden på det tidspunkt. Anderssens dominerende position varede helt frem til 1862, hvor han blev fældet i en match mod sin østrigske rival, Wilhelm Steinitz. Steinitz kunne derefter uofficielt kalde sig verdens bedste skakspiller. Titlen blev dog gjort helt officiel, da han i 1886 blev den første officielle mester ved et VM i skak efter en sejr over polsk-tyskeren Johannes Zukertort.

 

Steinitz forsvarede titlen flere gange og først i 1894 blev han overvundet af den kun 25-årige tysker Emanuel Lasker. Tre år senere mødtes de to herrer igen i guldkampen og her blev Lasker endnu engang vinderen – denne gang knusende overlegent. Efterfølgende sad Emanuel Lasker på VM-titlen i hele 27 år!

 

Senere overtog kendte navne som Bobbby Fischer, Gerri Kasparov og Magnus Carlsen scenen som verdensmestre i skak.

 

I dag spilles skak stadig af millioner af mennesker verden rundt – både for fornøjelsens skyld og på konkurrenceplan.  

 

Hos Spilcompagniet har vi flere varianter af det klassiske spil på hylderne.

Sorter efter:        


NYHEDER & ANMELDELSER

 

POPULÆRE SPIL

 

Loopin Louie

Set

Mexican Train

Rubiks Cube 3x3 (professorternin

Puslespilsmåtte Stor, 500-3000 b

Partners

Ego - hvem er jeg? (Grøn)

Sequence

DERFOR SPILCOMPAGNIET

 

 Mest om spil

 Fri fragt ved køb for kr. 600,-

 90 dages returret

 Sikker nethandel

 Billige priser

 

HOLD DIG INFORMERET OG MODTAG GODE TILBUD

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag gode tilbud - eller følg os på Facebook.

Vi udsender vores nyhedsbrev et par gange om måneden, og vi laver løbende gode tilbud på vores facebook gruppe.

 

SPILCOMPAGNIET                  Skivevej 177 - 7500 Holstebro                  +45 69 13 63 36                    Info@spilcompagniet.dk

SPILCOMPAGNIET

  Skivevej 177 - 7500 Holstebro   

  +45 69 13 63 36  

  Info@spilcompagniet.dk