HURTIG LEVERING HVER DAG
fra kun 29 DKK

HURTIG LEVERING

Daglig afsendelse , fra eget lager

E-MÆRKET

kontrolleret og godkendt!

KUNDESERVICE

på telefon +45 69 13 63 36

 Varen blev lagt i kurven

Sortiment


Backgammon


Backgammon er et af de mest populære klassiske brætspil, som overhovedet eksisterer. Desuden er der tale om et rigtig, rigtig gammelt spil, hvis oprindelse man dog ikke helt kan komme til enighed om. Pilene peger i flere retninger og både Egypten, Iran, Irak og Grækenland har været nævnt som oprindelseslande for Backgammon. Ja, faktisk er listen endnu længere, men i de fire ovennævntes tilfælde kan man i hvert fald dokumentere eksistensen af lignende spil, som hvert fald KAN være forfædre til det Backgammon spil, som vi kender i dag.

 

Der er dog meget, der tyder på, at Backgammon er en videreudvikling af det gamle græske spil Tabula, der i øvrigt betyder noget så jævnt som bord eller plade. Man har fundet optegnelser og regler for Tabula, ligesom det er videnskabeligt bevist, at den byzantinske kejser, Zeno, var en ivrig spiller af spillet. De spilleregler, man har fundet optegnelser over stammer fra ca. år 500 og reglerne er mere eller mindre identiske med reglerne i nutidens Backgammon. Blandt andet var der her også 24 point på pladen - 12 point på hver side - 15 brikker samt en sekssidet terning. Desuden var missionen i spillet mere eller mindre den samme.

 

Meget tyder altså på, at grækerne er fædre til Backgammon, selv om både iranere, egyptere og irakere helt sikkert vil holde fast i, at spillet stammer fra deres lande.

 

Under alle omstændigheder har Backgammon været populært i mange, mange år og i moderne tid fik denne popularitetskurve et ekstra hak opad, da den russiske prins, Alexis Obolensky, i slutningen af  1950’erne begyndte at rejse Verden rundt og markedsføre spillet som det helst store turneringsspil, hvor man kunne satse og vinde store penge. Obolensky var selv manden bag disse turneringer, der for alvor satte Backgammon på det moderne verdenskort.  Dette gav også startskuddet til Backgammon som sportsgren og i 1967 blev de første officielle verdensmesterskaber i Backgammon afviklet i den amerikanske gambler-by Las Vegas.

 

I dag er Backgammon stadig et spil, man kan spille om penge med. Det sker blandt andet i stor stil på internettet, hvor mange online casinoer har fået spillet på paletten. 

 

Hos Spilcompagniet har vi et stort udvalg af Backgammon-spil og du kan få både Backgammon i træ, i turneringsudgave, i rejseversion med magneter osv. osv. Tag selv et kig på udvalget!

Sorter efter:        


NYHEDER & ANMELDELSER

 

POPULÆRE SPIL

 

Mexican Train

Ego - hvem er jeg? (Grøn)

Set

Partners

Puslespilsmåtte Stor, 500-3000 b

Loopin Louie

Rubiks Cube 3x3 (professorternin

Dobble

DERFOR SPILCOMPAGNIET

 

 Mest om spil

 Fri fragt ved køb for kr. 600,-

 90 dages returret

 Sikker nethandel

 Billige priser

 

HOLD DIG INFORMERET OG MODTAG GODE TILBUD

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag gode tilbud - eller følg os på Facebook.

Vi udsender vores nyhedsbrev et par gange om måneden, og vi laver løbende gode tilbud på vores facebook gruppe.

 

SPILCOMPAGNIET                  Skivevej 177 - 7500 Holstebro                  +45 69 13 63 36                    Info@spilcompagniet.dk

SPILCOMPAGNIET

  Skivevej 177 - 7500 Holstebro   

  +45 69 13 63 36  

  Info@spilcompagniet.dk