HURTIG LEVERING HVER DAG
fra kun 29 DKK

HURTIG LEVERING

Daglig afsendelse , fra eget lager

E-MÆRKET

kontrolleret og godkendt!

KUNDESERVICE

på telefon +45 69 13 63 36

 Varen blev lagt i kurven

Sortiment


Triominos


Historien om skabelsen af brætspillet Triominos er først og fremmest en historie om stærk viljestyrke og en enorm vedholdenhed. Hvis ikke spillets opfinder Allan Cowan havde haft begge dele, så var Triominos nok aldrig blevet født.


Allan Cowan blev født i Paris i 1930’erne og efterhånden og igennem hele hans barndom og de første teenageår stod det klar for enhver, at Allans helt store interesse var tal. Tal og geometri var hans store fascination som teenager og det var i en alder af 16 år, han opfandt grundstenene til det spil, der senere skulle blive til det klassiske brætspil Triominos – eller Triominoes – som er spillets engelske titel.

 

Alan Cowan havde udviklet et spil ud fra principperne i Domino, men han brugte trekantede brikker med numre på hver led - tallene fra 0 til 9.

 

Spiludviklingen af Triominos stod dog stille i en periode, da Allan og hans forældre måtte immigrere til USA på grund af 2. Verdenskrig. Først da familien havde fundet sig til rette i staterne kunne han igen genoptage sine spilideer.

 

Men der var store udfordringer, for selv om spillet i princippet fungerede på tegnebrættet, så var det i praksis alt for svært og desuden flød det ikke helt, som Allan havde håbet på. I stedet for at vælge den åbenlyse løsning og kaste håndklædet i ringen, så nægtede Triominos-opfinderen at give op.

 

Efter mange måneder, utallige spiltest og fantasifulde eksperimenter fik han pludselig en lys ide. Måske skulle man nøjes med at bruge tallene fra 0 til 5? Historien siger, at ideen kom til Alan, da han i ren frustration bankede sig i panden med den ene hånd og pludselig fik ideen, da han lod mærke til sine fem fingre på hånden… Under alle omstændigheder blev denne tanke det store gennembrud for Triominos og førte til det brætspil, som vi kender i dag!

 

Allan Cowan - som efterhånden var blevet til en voksen mand - blev naturligvis lykkelig, da han fandt ud af, at hans løsning fungerede så godt, at alle de elementer i spillet, som han tidligere havde været utilfreds med, nu nærmest løste sig selv. Hans tålmodighed og hårde arbejde var blevet belønnet.

 

Men manden bag Triominos skulle få meget mere brug for sin tålmodighed.

 

Allans jagt på et brætspilsfirma, der ville udgive hans spil, skulle nemlig vise sig at blive uhyre lang og vanskelig. Allan besøgte rigtig, rigtig mange spiludgivere – ifølge ham selv mere end 50 – inden han i 1967 fik lov til at mødes med nogle repræsentanter fra firmaet Pressman Toy Corporation. Her tændte man heller ikke voldsomt på hans ide, men Allan fik dog overbevist repræsentanterne om, at de alligevel skulle sætte sig ned og spille Triominos.

 

Det gjorde de så og Pressman Toy blev straks så overbeviste om ideen, at de skrev kontrakt med spilopfinderen og hans spil.

 

Triominos blev en kæmpe succes i hele Nordamerika, men det var reelt først 20 år senere, at spillet slog igennem i Europa. Her overtog det hollandske firma Goliath Games nemlig retten til at sælge spillet i Europa og resten er egentlig historie.

 

Triominos er i dag en vaskeægte klassiker af et familiespil og i 2015 blev det offentliggjort på Facebook, at antallet af solgte spil i Verden nu havde rundet de 22 millioner!

 

Hos Spilcompagniet har vi flere varianter af Triominos på hylderne som eksempelvis Triominos Deluxe og Triominos Tribalance.

Sorter efter:        
Triominos
En ny måde at spille Domino på, da dette er med trekantede brikker

Triominos Rejseudgave
Rejseudgave

Triominos TribalanceNYHEDER & ANMELDELSER

 

POPULÆRE SPIL

 

Ego - hvem er jeg? (Grøn)

Mexican Train

Puslespilsmåtte Stor, 500-3000 b

Sequence

Dobble

Rubiks Cube 3x3 (professorternin

Stratego Original

Set

DERFOR SPILCOMPAGNIET

 

 Mest om spil

 Fri fragt ved køb for kr. 600,-

 90 dages returret

 Sikker nethandel

 Billige priser

 

HOLD DIG INFORMERET OG MODTAG GODE TILBUD

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag gode tilbud - eller følg os på Facebook.

Vi udsender vores nyhedsbrev et par gange om måneden, og vi laver løbende gode tilbud på vores facebook gruppe.

 

SPILCOMPAGNIET                  Skivevej 177 - 7500 Holstebro                  +45 69 13 63 36                    Info@spilcompagniet.dk

SPILCOMPAGNIET

  Skivevej 177 - 7500 Holstebro   

  +45 69 13 63 36  

  Info@spilcompagniet.dk