MENU
E-MAIL
Send os en e-mail
69 13 63 36
Åbner kl 10

365 dages returret

Byt dine spil når du har lyst

Dag til dag levering

Ved bestilling før kl 15

Billig levering

Fra kun 29 DKK

Man bliver aldrig træt af livet som nybygger! 

 

Det helt igennem solide Settlers of Catan skuffer ikke!

 

Del artiklen

           

 

 

 Korte facts

 

    3 -4 deltagere
  fra 10 år
  ca. 75 min pr. spil

 

 

 Karakter

 

The Settlers fra Catan er mildest talt en klassiker indenfor strategiske spil i den lettere genre. Spillet bekriver sig selv som en taktisk dyst om handel og magt og det er ret præcist det, som Settlers of Catan handler om.

 

Man skal ikke lade sig skræmme af, at spillet kategoriseres som et ”strategispil”, for selv om Settlers fra Catan er et strategisk spil, så er det absolut ikke i den tunge afdeling, når det handler om kompleksiteten og derfor kommer man relativt hurtigt i gang. Og når man først er kommet i gang, så er spillet meget svært at slippe igen. Man finder nemlig hurtigt ud af, at livet som øbo på Catan er både spændende og udfordrende.

 

Kort fortalt, så opbygges øen Catan, som er hele spillets udgangspunkt, af 19 sekskantede papbrikker. I vores test valgte vi at følge spillets standardopsætning, men efterhånden som spillet kravler længere ind under huden på en, så kan man med fordel vælge at blande brikkerne og derved opnår helt nye og anderledes udgangspunkter.

 

I Settlers fra Catan er du og de øvrige deltagere nybyggere, som skal slå sig ned på den ubeboede ø. Her skal i så hver især forsøge at opbygge jeres eget samfund med huse, veje og andre bygninger.  I skabelsen af disse samfund er råstoffer dog en vigtig forudsætning, så det handler primært om at sikre sig nogle forsyningsårer af råstoffer som eksempelvis træ, uld og ler. Disse råstoffer skaffer man sig primært adgang til ved at udvide sit samfund og ved at handle og bytte råstoffer med de øvrige deltagere.

 

For at vinde spillet skal man opnå i alt 10 af de såkaldte sejrspoint. Disse får man eksempelvis ved at bygge huse og byer, men man kan også opnå point ved at havde den største slagkraft (riddermagt) eller ”den længste handelsvej”.  Men der er slagsmål om pointene og indimellem betyder tilfældigheder som terningeslag også en del for spillets udvikling – eksempelvis, når man slår ”7” med de to terninger, for så kommer tyven nemlig på besøg. Det kan være en ærgerlig begivenhed, hvis man er uheldig.  Tingene kan med andre ord ændre sig ret pludselig og det er en del af charmen i Settlers fra Catan. Man kan lige lunt i sin score og så pludselig falde ned i point. Heldigvis kan man undervejs nemt overskue, hvordan pointstillinger er, så man også kan godte sig, når modspillerne kommer ned med nakken.

 

Alt i alt er Settlers fra Catan et spil med en masse dybde, som vil være for kompleks at komme ind på, men sjovt og medrivende er det i hvert fald, fordi spillet blander handel, diplomati og strategi på en unik og underholdende måde.

 

Hvis man har mod på det, så er det ingen hindring at spille Settlers fra Catan som et regulært familiespil, men det er nok en fordel, hvis der i mængden af deltagere findes en enkelt, der har stiftet bekendtskab med spillet.  I vores tilfælde var Settlers fra Catan en helt ny oplevelse, men den var rigtig god og vi lurer allerede på muligheden for at spille spillet igen. Eksempelvis med nogle af de mange forskellige udvidelser, der findes til spillet.

 

 

 

Køb spillet her

 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Din garanti


  Sortiment
  Navigation